Magasin Måltid / 5 SNABBA TILL MAUD OLOFSSON

5 SNABBA TILL MAUD OLOFSSON

Maud

Maud Olofsson, Ordförande Visita

1. Vad är det godaste du ätit i Almedalen?

Jag åt en fläsksida på Restaurang Amarillo. Den var så himla god.

2. Favoritsnabbmat?

Egentligen har jag två favoriter, den ena är sill och ägg, det har jag alltid hemma! Alternativet är kalvsylta och inlagda rödbetor, det är enkelt, nyttigt och gott.

3. Eko eller närproducerat?

Då väljer jag närproducerat. Om jag vet att det är en bra producent tycker jag att det är miljövänligt och hållbart. Transporterna idag är en stor bov vad gäller hållbarhet och jag vet att de allra flesta producenterna håller en väldigt hög kvalitet och standard i Sverige.

4. Rosévin eller öl?

Jag tar ett glas rosévin. Man jag är ölproducent. Min familj har precis startat ett ölbryggeri så jag borde egentligen säga Högbyöl. Vi hade premiär vid midsommar och producerar bara till eget bruk. Gästerna blev glatt överraskade.

5. Vart är du på väg nu härnäst?

Jag ska gå och prata om kvinnors företagande nu alldeles strax och sen ska jag vara moderator i en kockduell till för Visita.