Recept / Sötpotatissallad med ingefära

Sötpotatissallad med ingefära

Kock:

Ann-Louise Petersson Lillqvist

Kök:

Lillekärrskolan/Klarbergsskolan, Göteborg

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Het sötma från Göteborg
100 portioner

8,5 kg sötpotatis, tärnad
1 l rapsolja
125 g ingefära, färsk, riven
125 g chilipeppar, färsk, hackad
1 l lime, saft
8,5 kg potatis, kokt, tärnad
1,5 kg rödlök, tunnskivad
Salt, peppar

Rosta sötpotatis i ugn på 175 grader i cirka 15 minuter tills den är mjuk, men inte mosig. Blanda en vinägrett på olja, ingefära, chili och limesaft. Blanda potatis och rödlök med sötpotatisen försiktigt. Häll över vinägretten och låt det stå och dra en stund. Serveras med fördel till kyckling eller kallskuret.