NYTT SUPERNUMMER!
Artisten Jill Johnson återvänder till sin barndoms skolrestaurang, testar maten och funderar över då och nu. Många minnen kommer tillbaka, men också nya tankar om mat, hållbarhet och den svåra men nödvändiga konsten att kombinera familjeliv med ett intensivt turnerande.
Förskolekedjan Norlandia har på kort tid byggt upp en måltidsverksamhet i världsklass! Hur bar de sig åt för att få helheten på plats så fort, och bland annat få 11 nomineringar i White Guide Junior?
Med naturen som inspiration försöker forskarna utveckla nya, miljövänliga material som är starkare än spindelväv, smidigare än hajskinn och smartare än kardborrar. Forskaren och författaren berättar mer om det nya tänket!
Dokumentärfilmaren Tina-Marie Qviberg har bland annat riktat strålkastaren mot våra utarmade jordar, i filmen Sista Skörden. Nu har hon flyttat långt ut på landet där hon jobbar för att bli helt självförsörjande på mat.
Allt detta och mycket mer i Magasin Måltid #2, ute nu!