Recept / Ananaspaj

Ananaspaj

Kock:

Birgitta Larsson

Kök:

Allérestaurangen, Sundsvall

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Krämigt och sött från Sundsvall
100 portioner

1,8 l margarin, flytande
700 g strösocker
2 kg vetemjöl
0,5 dl bakpulver

Fyllning:
10 st ägg
220 g strösocker
0,5 dl vaniljsocker
2,25 l cème fraiche
3,5 kg ananas, krossad, avrunnen

Smält margarin i en gryta. Blanda i socker, vetemjöl och bakpulver. Knåga till en pajdeg och tryck ut i formar eller bleck. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och crème fraiche. Blanda ner ananas och fördela smeten över pajdegen. Grädda i ugn på 150 grader i 25-30 minuter, fyllningen ska stanna. Servera gärna med glass eller vispad grädde.