Recept / Bonnabönegröt med stekt fläsk och rårörda lingon

Bonnabönegröt med stekt fläsk och rårörda lingon

Kock:

Anette Svanbring

Kök:

Björkliden, Alvesta

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

100 portioner

20 kg fläsk, rimmat

Gröt:
25 kg potatis, kokt
7 kg bondbönor, kokta
2 l mjölk
1 l stekflott
300 g smör
Salt, vitpeppar

Rårörda lingon:
7,5 kg lingon
2,5 kg socker

Mal potatis och bondbönor, häll ner i gryta eller blandare. Värm mjölk och blanda potatis- och bönmoset med mjölk, stekflott, smör och kryddor. Lägg upp fläskskivor på en plåt och stek i ugn på 230 grader tills de fått en bra färg. Blanda lingon med socker, rör runt med jämna mellanrum tills sockret löst sig. Servera gröten med stekt fläsk och rårörda lingon.