Recept / Delias albòndigas i grönpepparsås

Delias albòndigas i grönpepparsås

Kock:

Delia Beddings

Kök:

Isabellagården, Strängnäs

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

100 portioner

12 kg viltfärs
1 kg gul lök, hackad
10 st ägg
600 g ströbröd
40 g timjan, färsk, hackad
2 dl viltfond
2 l vispgrädde
190 g margarin, att steka i
Salt, svartpeppar

Grönpepparsås:
600 g margarin
1 kg vetemjöl
60 g grönpeppar, i lag, grovhackad
7 l vatten
7 l vispgrädde
Salt

Blanda lök, ägg, ströbröd, timjan, fond och grädde. Låt svälla. Blanda ner färs och krydda med salt och svartpeppar. Forma köttbullar och stek i margarin. Lägg sedan över i bleck och kör färdigt i ugn på 120 grader, gärna med lite ånga tills innertemperaturen är 72 grader. Fräs grönpeppar i lite margarin, tillsätt mjöl och späd med vatten och grädde. Låt koka och rör till rätt konsistens. Smaka av och servera gärna med kokt potatis.