Fisksoppa á la Kungshaga
Ängelholm bjuder på havets frukter
100 portioner
8 kg fiskfilé, fast
5 kg fänkål, tunnskivad
3 kg rotselleri, strimlad
1 kg smör
10 l vatten
5 kg morötter, skivade
10 l mjölk
800 g tomatpuré
2 kg purjolök, strimlad
800 g vetemjöl
5 dl citron, saft
2,5 dl apelsinsaft, koncentrerad
1 kg räkor, skalade
Dill, finhackad
Dragon, salt, peppar
Fräs fänkål och rotselleri i smör några minuter. Tillsätt vatten och morötter. Låt koka upp och sjud i 5 minuter. Tillsätt mjölk, tomatpuré och purjolök. Rör ut mjöl i vatten till redning, tillsätt redningen och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt citronsaft och apelsinjuice. Krydda med dragon, salt och peppar, låt koka i 30 minuter. Dela fisken i mindre bitar och låt koka med de sista 5 minuterna. Tillsätt räkor precis före servering och strö över dill.