Recept / Korvgryta med sting

Korvgryta med sting

Kock:

Jacqueline Chen

Kök:

Gråbergets kök, Göteborg

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Het gryta från
100 portioner

7,5 kg kryddig korv, skivad
1,25 kg gul lök, finhackad
2 dl olja
2 dl ingefära, färsk, riven
2 dl koriander, malen
3 dl curry
2 kg röd paprika, tärnad
5 dl mango chutney
10 l mjölk 3 %
4 l crème fraiche
3 dl majsstärkelse
3 dl persilja, hackad
Salt, svartpeppar

Fräs lök i olja med ingefära, koriander och curry. Tillsätt korv, paprika och mango chutney. Låt allt fräsa i 3 minuter under omrörning. Häll på 3 dl av mjölken och crème fraîche, låt småputtra 5 minuter. Salta och peppra. Blanda sedan majsstärkelse med resten av mjölken och red av grytan med blandningen. Garnera med hackad persilja.