Recept / Kyckling i citron- och basilikasås

Kyckling i citron- och basilikasås

Kock:

Johan Mårtensson

Kök:

Bergaskolan, Malmö

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

100 portioner

7,5 kg kycklingfilé, strimlad
125 g olja, till stekning
1,25 kg gul lök, hackad
400 g vitlök, finhackad
1,5 kg morot, tärnad
1,5 kg palsternacka, tärnad
20 st citroner, saft och skal
5 l vispgrädde
1 kg basilika
125 g majsstärkelse
Gurkmeja, salt, peppar

Stek kyckling i olja. Tillsätt lök, vitlök, rotfrukterna och citronsaft, koka upp blandningen. Tillsätt sedan grädde, smaksätt med basilika, salt och peppar. Såsen kan ges en lite gulare färg med hjälp av gurkmeja. Låt sjuda tills kycklingen är genomkokt, smaka av med citronskal. Vill ni ha tjockare sås, red med majsstärkelse.