Kycklinggryta med indiska smaker
Recept
Indisk kyckling från Norrevångsskolan i Eslöv.
100 portioner
7,5 kg kycklinglårfile, hel eller tärnad
3,5 kg kålrot, tärnad
800 g gul lök, hackad
3 dl rapsolja
2 tsk kardemumma
2 msk garam masala
12,5 g ingefära
3,5 kg tomater, krossade
2 l vatten
300 g honung
300 g hönsbuljong
200 g majsstärkelse
Bryn kålrot och lök i olja. Häll i kryddor och låt dem brynas lite i pannan. Häll i tomater, vatten, honung och buljong. Låt allt koka upp. Lägg i kyckling, lite i taget alternativt bryn kycklingen först och lägg den därefter i grytan. Låt allt koka tills kålroten är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Red till sist grytan med majsstärkelsen. Garnera gärna med persilja.