Recept / Pulled pork

Pulled pork

Kock:

Henrik Lindberg

Kök:

Fyrisskolan, Uppsala

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Långkok från Fyrisskolan i Uppsala.

100 portioner

10 kg fläskkarré
1 kg gul lök, klyftor
1 kg ananasbitar, i juice
3,75 dl tomatpuré
3,75 dl sweet chilisås
375 g BBQ-sås
1,25 dl hickory liquid smoke
25 g vitlök, hackad
25 g kummin, mald
Salt

Blanda lök, ananas, tomatpuré, sweet chilisås, BBQ-sås och hickory liquid smoke med vitlök och kryddor. Lägg köttet i bleck, täck med glace och lägg på ett lock. Sätt in i ugnen på 150 grader i 5-6 timmar, tills köttet nått en innertemperatur på cirka 95 grader. Mixa spadet för att få en chunky salsasås. Servera det möra köttet med salsan och gärna med tortillabröd, sallad och valfria grönsaker.