Recept / Rabarber- och jordgubbspaj med kokos

Rabarber- och jordgubbspaj med kokos

Kock:

Stella Kivimäki

Kök:

 Bagaregårdens centralkök, Göteborg

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Krispigt och gott från Göteborg
100 portioner

4 kg rabarber
3,5 kg jordgubbar
1 l potatismjöl
5 dl strösocker

Smuldeg:
2 kg vetemjöl
2 kg kokosflingor
13 kg strösocker
200 g vaniljsocker
2,6 l margarin, flytande

Blanda snabbt ihop torrvaror och margarin till en smuldeg. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl och socker. Fördela frukt- och bärblandningen i form och strö över smuldeg. Grädda i ugn på 165 grader i cirka 25-35 minuter.

Serveras med glass, lättvispad grädde eller vaniljvisp.