Recept / Rabarberkyckling

Rabarberkyckling

Kock:

Annika Kans

Kök:

Springkällans kök, Rättvik

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

100 portioner

12,5 kg kycklinginnerfilé
Margarin, flytande
7 l rabarber, i bit
5 l grädde
7 dl honung, flytande
7 dl kycklingfond
5 msk sambal oelek
100 g vitlök, pressad
1 l gräslök, finklippt
Salt

Lägg kyckling i form, salta och ringla över margarin. Stek i ugn på 200 grader tills den nästan är klar och har en innertemperatur på cirka 70 grader. Lägg rabarber över kycklingen. Vispa ihop grädde, honung, fond, sambal oelek och vitlök, häll det över. Tillaga i ugn på 175 grader i cirka 15 minuter. Garnera med gräslöken och servera gärna med kokt potatis eller ris.