Recept / Sabinas mangocheesecake

Sabinas mangocheesecake

Kock:

Sabina Johansson

Kök:

Västanvids äldreboende, Östra Göinge

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Gott från Östra Göinge
100 portioner

1,5 kg färskost, naturell
1 kg florsocker
1,25 kg mangopuré
2,25 l vispgrädde, vispad
1,5 kg digestivekex, krossade
350 g smör eller margarin

Blanda färskost, florsocker och mangopuré. Blanda ner grädde i ostsmeten. Mixa digestivekex och blanda dem med smält matfett. Klä en form med bakplåtspapper i botten. Håll digestivemixen i botten och häll sedan på fyllningen. Ställ i kyl minst en timme före servering. Vid servering, dela i lagom stora bitar och lägg på fat. Dekorera med en liten chokladbit och ringla över lite sötad mangopuré.