Recept / Skinksnitt á la Allerum

Skinksnitt á la Allerum

Kock:

Mikael Larsen

Kök:

Skogslidens kök, Båstad

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

En godbit från Båstad
10 portioner

6 g pepparrot, färsk, riven
150 g äpple, rivet
0,5 msk honung, flytande
0,5 msk sweet chili-sås
2 g chilipeppar, färsk, finhackad
250 g rågbröd, osötat
50 g frisésallad
200 g ost, typ Allerum, skivad
200 g skinka, rökt, skivad
2,5 st körsbärstomat
100 g paprika, skivad

Blanda pepparrot, äpple, honung, chilisås och chilipeppar. Låt vila i 30 minuter. Skiva bröd och forma efter eget önskemål. Lägg på sallad, ost och skinka. Klicka på äppelsås. Garnera med tomater och paprika.