Nyheter / Medaljregn över svenska lag i Culinary Olympics

Medaljregn över svenska lag i Culinary Olympics

Det blev guldnivå för Fazer Culinary Team (och en sammanlagd fjärdepats) och bronsnivå för Team Sodexo School Restaurants knep bronset I storköksklassen i Culinary Olympics 2020 i går. Tävlingen genomfördes i Stuttgart och är en av världens största och mest prestigefyllda tävlingar inom professionell matlagning.

Laget tävlade mot närmare trettio andra lag från olika delar av världen under fem timmar. Utmaningen var att på temat ”rötter” laga flera alternativ som förrätt, huvudrätt och dessert för 120 personer. Den internationella juryns uppgift var att bedöma tolkningen av temat, samarbetet i köket, inklusive förberedelser och teknik, men även smaken, uppläggningen av maten och näringsvärdet var avgörande.

Svenska kocklandslaget vann silver i huvudklassen och juniorkocklandslaget tog guld. Stockholmslaget tog silver i den regionala klassen.

Compass Groups Swedens kocklag
Eddy Brihed är från Södertälje och ursprungligen kock, men arbetar idag på kontoret i Stockholm.
Monica Ericson är från Nässjö och souschef på Riksdagsrestaurangen i Stockholm.
Fredrik Hed är från Stockholm och kock på Tastory i Lindhagen, Stockholm.
Daniel Lund är från Trelleborg och köksmästare på ICA Helsingborg.

Team Sodexo School Restaurants
Lagkapten: Michael Bäckman, konsult och kökschef på Annerstaskolan i Huddinge
Alisha Mynders, kökschef Gripens gymnasium Nyköping
Johan Grund, kock Åva Gymnasium Täby
Patrick Dunn, kock Sätraköket Gävle
Commis: Nevena Misic, kock Näsbyparkskolan Täby
Commis: Niklas Pallgren, köksmästare konferensanläggningen Kämpasten i Sigtuna

Foto: Per Erik Berglund