Ny Örebrostudie om gymnasielevers matvanor

Nu ska svenska gymnasieelevers matvanor kartläggas utifrån ett hälso- och och klimatperspektiv. Projektet kommer att pågå i flera år och bedrivas av forskare och doktorander inom...

Nomineringsveckan är inne!

Denna vecka får du veta vilka skolor, förskolor, seniorboenden, kockar, rektorer, kommuner och måltidschefer som kommit med i White Guide Junior och White Guide Senior 2019! Varje dag...

Bättre matvanor kan rädda 6400 liv per år

6 400 dödsfall per år kan förhindras eller skjutas upp genom bra matvanor. Störst effekt skulle mer frukt och grönsaker ha på hälsan. Insatser för...

Personligare sjukhusmåltider på gång

Personcentrerade måltider på Sveriges sjukhus är målet när Livsmedelsverket nu dragit igång arbetet med att uppdatera sina rekommendationer kring sjukhusmåltiderna. Den senaste revideringen gjordes 2014 och...

Magasin Måltid 2/19 har landat!

”Jag var liten och tandlös när jag började rulla köttbullar och dra sill!” I nya Magasin Måltid kan du läsa en exklusiv intervju med Sveriges...

Krav på gårdsbesök gav 98 svenskt kött

Ett upphandlingskrav på att skolmaten ska vara en del av undervisningen, med gårdsbesök och producenter som gästar skolorna, hjälpte lilla Ödeshögs kommun att få till en rejäl ökning...

Klyftor, stress och bakterier i ny framtidsrapport

"Klyftor, stress och bakterier" är rubriken på ICAs tredje framtidsrapport, där livsmedelsjätten försökt definiera de viktigaste hälsoutmaningarna som Sverige står inför. Genom intervjuer med forskare, startup-företag och trendanalytiker, samt en...