Skånsk dominans i SM i Mathantverk

Picklade plommon och glass på skånsk saffran imponerade på juryn under årets öppna SM i Mathantverk. Under gårdagen bedömdes över 450 produkter av 19 olika jurygrupper...

Ny utbildning kombinerar odling och gastronomi

Kändiskocken Tareq Taylor var en av initiativtagarna till nya gymnasieutbildningen Odling och Gastronomi. Med denna vill Hvilan gymnasium i Skåne "täppa till glappet mellan restaurang och trädgård"....

Nu ska haven storstädas!

Ocean Cleanup är namnet på ett flytande bomsystem som möjliggör världens hittills största städning av haven – och i lördags sjösattes det i San Fransisco...

”400 000 riskerar undernäring”

Undernäring kostar samhället mer än fetma, skriver representanter för pensionärsförbunden SPF och Swespen samt KD i en debattartikel i Dagens Samhälle. En ny rapport som har...

Sanningen om dyraste skolmaten

Sveriges dyraste skolmat 2017 serverades i Tierps kommun utanför Uppsala, enligt Skolverkets nya rapport. Här kostade maten 11 500 kronor per elev, vilket var nästan...

Jobb-boom i Matsverige

Inom ett år skapas 40 000 nya jobb inom livsmedelsproduktionen i Sverige. På fem års sikt handlar det om 57 000 nya arbetstillfällen, enligt en ny rapport från LRF,...

Handeln slopar plasten

Om två år ska alla engångsartiklar i plast vara borta från ICAs sortiment. Det gäller bland annat muggar, bestick, sugrör och tops som framöver ska...

David Lundqvist är Årets Kock 2018

David Lundqvist är Årets Kock 2018. Han kommer ursprungligen från Orust och är nu verksam på Grand Hotel i Saltsjöbaden. David, som redan tidigare varit finalist...