Jättestenskolan fick grönt pris

Skolor över hela landet har under hösten tävlat om att skapa Sveriges bästa vegetariska servering. Jättestenskolan i Grums har Sveriges bästa, vegetariska servering enligt en...

Samtalskort ska öka gemenskapen i jul

Var femte svensk tycker inte att samtalen under julfirandet är givande – men nästan hälften tycker att just givande samtal i sällskap är viktigt för...

WWF lanserar Vegoguiden

Efter Kött- och Fiskguiden lanserar WWF Världsnaturfonden nya Vegoguiden under 2020. Det vetenskapliga underlaget till Vegoguiden tas fram av Sveriges Lantbruksuniversitet SLU. Vegoguiden kommer enligt...

Prognos: Ekoodlingarna minskar

Omställningen till ekologisk produktion kommer sannolikt att minska under de kommande åren. Det visar Ekologiska Lantbrukarnas marknadsrapport 2020, del 1 av 2* som släpps idag....

Vem blir Årets Bonde 2020?

I januari 2020 lanseras ÅRETS BONDE – en tävling som riktar strålkastarljuset mot de som producerar maten i Sverige, som bönder och fiskare. Målet är också att bidra...

Nya matproblem för friskolekoncern

Efter köttskandalen i februari där obesiktigat polskt kött serverades på 26 Stockholmsskolor bröt fristående Kunskapsskolan med matleverantören Kleins Kitchen. I stället tecknade skolan, som bland...

Mer ekomat i kommunerna

Under första halvåret 2019 var 36,8 procent av den mat som Sveriges kommuner upphandlade ekologisk. Det är en ökning med 1,0 procentenheter jämfört med första...

Nya sjukhusmatråd på remiss

Nu går Livsmedelsverkets uppdaterade råd om måltider på sjukhus ut på remiss. De nya råden, som har titeln "Bra måltider på sjukhus", ska främja ett helhetsperspektiv...