Nya regler för offentliga måltider

Sedan den 1 juli i år behöver offentliga restauranger inte följa den tidigare covid -19-föreskriften för serveringar. Då trädde nämligen en ny lag i kraft för att förhindra smittspridning...

Östersjöfisket MSC-certifieras

Fisket av sill, strömming och skarpsill i nästan hela Östersjön certifieras som hållbart. Det betyder att fisket klarat MSC:s standard, där bestånden är livskraftiga och fångstmetoden...

Ny certifiering för växtbaserat

Det svenska företaget Plant Based Standard lanserar nu en ny certifiering med samma namn för att underlätta för producenter, livsmedelsbutiker, restauranger och konsumenter, skriver Fri...

Många tillsatser i vegogrillmat

Branschorganisationen Äkta Vara har granskat innehållet i 90 vegetariska burgare, korvar och färser – produkter som kommer att ligga på en och annan grill i sommar - för...

Ny kunskapsguide om seniormåltider

En kunskapsguide om mat och näring för alla som arbetar inom vård och omsorg behöver kunskap om mat och näring lanseras nu av Socialstyrelsen i samarbete...

Nytt nummer!

I Magasin Måltid #3 2020, BONDENUMRET, hyllar vi hjältarna som ser till att Sveriges kockar har något att stoppa i sina grytor. Möt de unga, satsande bönderna som...