Recept

Beas havresallad med fetaost och solroskärnor

100 portioner 2,8 kg mathavre, hel 3 dl olivolja 2,8 kg morot, grovriven 1 kg rödlök, finhackad 1,3 kg broccolibuketter 600 g solrosfrön 1 kg fetaost, tärnad Saltat vatten i en spruta till solroskärnorna salt,...

Bovetesallad med äpple & curry

100 portioner 3 l bovete 7,5 dl solroskärnor, rostade 16 st äpple, tärnat 0,5 dl curry 2 dl rapsolja 8 dl persilja, hackad salt Skölj bovetet först i kokande vatten och sen i kallt vatten....

Gymnasiets focaccia

1 plåt 5 dl vatten, ljummet 1 paket jäst 0,5 dl sirap 500 g vetemjöl 400 g grahamsmjöl olivolja, rosmarin, havssalt till topping Blanda alla ingredienser, förutom topping, i en degblandare och knåda till en...

Surdegsbaguette

100 portioner 250 g jäst 2,5 l vatten 6,25 dl surdeg 1,8 dl olivolja 1 dl honung 10 l vetemjöl 1,8 dl salt Grovt rågmjöl eller vetekli till utbakningen Blanda ihop alla ingredienser och arbeta...

Izabelas surdegskultur

1 sats  Dag 1-2: 50 g äpple, skalat, rivet 80 g rågmjöl, fullkorn 1,2 dl vatten, ljummet Dag 3-4: 80 g rågmjöl, fullkorn 1,2 dl vatten Dag 1 och 2: Blanda äpple, mjöl och vatten...

Kalvfond à la Lindås

100 liter fond 100 kg kalvben, korthuggna 15 st vitlök solo, skalade, halvor 5 kg gul lök, halvor 10 kg morot, skalade, halvor 10 kg rotselleri, skalade, halvor 5 kg palsternacka, skalade, halvor 3 kg...

Marinerade morötter

Marinerade morötter 100 portioner 12 kg morot, halvkokta 1,5 l honung, flytande 4 dl dijonsenap 2 l rapsolja gräslök,  hackad salt, peppar Vispa ihop honung, senap och rapsolja. Tillsätt gräslök efter smak. Smaka av med...

Stekt hokifilé med långbakad fänkål

100 portioner 12,5 kg hokifilé 2,5 l ströbröd 1,25 l rapsolja Salt, vitpeppar Långbakad fänkål: 7,5 kg fänkål 1,5 kg lök, tunt skivad 2,5 l olivolja 12,5 st citroner, saft 3,75 dl dill, hackad eller...

Laxfärsbiffar

100 portioner 7,8 kg laxfilé, mald 3,9 kg hokifilé, mald 6 dl vispgrädde 220 g tomatpuré 45 g paprikapulver 650 g ströbröd 1 kg ägg 330 g citron, saft 200 g gräslök, klippt Blanda ihop...

Fiskbullar från Styrsö

100 portioner 8,1 kg fiskfärs 1,6 kg gul lök, finhackad 2 dl smör 1 kg ägg 100 g potatismjöl 8 dl mjölk 80 g persilja, klippt 2 kg morot, finriven Salt Bryn lök i smör...