Recept / Korvgryta med paprika och tomat

Korvgryta med paprika och tomat

Kock:

Lotta Nyman

Kök:

Pilbäcksskolan, Malmö

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Krämig korv från Pilbäcksskolan i Malmö

100 portioner

6 kg falukorv, strimlad
2 kg gul lök, tärnad
3 dl margarin, flytande
4 kg tomater, krossade
3 dl tomatpuré
75 g basilika, torkad
50 g grönsaksbuljong, pulver
25 g köttbuljong, pulver
5 l vatten
0,75 dl sambal oelek
50 g paprikapulver
2,5 kg röd paprika, tärnad
1,8 kg crème fraiche
750 g vetemjöl
Salt, peppar

Stek korv och lök i matfett. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och basilika, låt allt koka ihop. Tillsätt därefter buljong, vatten, sambal oelek och paprikapulver tillsammans med paprika och crème fraiche. Koka upp grytan igen och red av den med vetemjöl. Smaka av med peppar och salt.