Recept / Kycklinggratäng med mango

Kycklinggratäng med mango

Kock:

Princy Kannangata

Kök:

Pilagårdsskolan, Klippan

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

100 portioner

12,5 kg kycklinginnerfilé
100 g hönsbuljong
5 l vatten
2,5 l matlagningsgrädde
1 kg chilisås
1-1,5 tsk cayennepeppar
100 g persilja, finklippt
2,5 kg crème fraiche
500 g mango chutney
2,5 kg champinjoner, skivade
500 g majsstärkelse
Salt, svartpeppar grovmald

Blanda buljong, vatten, grädde, chilisås, kryddor och koka ihop. Tillsätt crème fraiche och mango chutney, koka ihop och smaka av med salt och peppar. Lägg kyckling i bleck och förstek i ugn på 230 grader i 15-20 minuter. Stek champinjoner och lägg dessa på kycklingen. Häll såsen över och gratinera allt tills det fått färg. Beräkna 25 portioner per bleck och cirka 2,7 liter sås per bleck.