Recept / Marinerad kycklingpanna

Marinerad kycklingpanna

Kock:

Amanda Hägglund

Kök:

Ytterlännässkolan, Kramfors

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Allti-i-ett från Kramfors
100 portioner

Marinad:
50 g vitlök, pressad
4 dl olja
1,7 dl sambal oelek
1 dl kinesisk soja

I blecket:
4,5 kg kycklingfilé, strimlad
10 kg potatis, klyftor
500 g lök, klyftade
2 kg rödbetor, klyftade
1,7 kg chorizo, tunnskivad
1 kg paprika blandade färger, strimlad
1,5 kg cocktailtomater
1 kg fetaost, smulad
100 g bladpersilja
Saft

Blanda ihop marinad och häll den över kycklingen. Låt den marineras över natten eller minst två timmar. Smörj sedan blecken och lägg i klyftpotatis, lök och rödbetor så det täcker botten. Salta och ställ in blecken i ugnen på 220 grader i 20-30 minuter. Ta ut blecket och lägg i kyckling, chorizo, paprika och tomater. Sätt in allt i ugnen ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö till sist över fetaost och persilja.